Om Sanne

Jag är utbildad på Teaterhögskolan East 15 Acting School i London och erhöll 2012 en BA (Hons) Physical Theatre därifrån –  som första svensk någonsin. Dessförinnan studerade jag dans och koreografi vid Gotlands Dansutbildningar. 

Min erfarenheter sträcker sig från mask- och dockteater på Londons fria scener till musik- och talteater. Från East 15 och åren i England har jag en spetskompetens inom devising; en metod för teaterskapande som utgår från skådespelarnas kreativitet. Jag är också sångerska.

Som dansare har jag främst tränat moder/nutida dans men även en del balett och jazz med speciell förkärlek för Mattoxtekniken. På senare år har även Lindy hop gjort entré i mitt liv.

År 2013 var jag med och grundade friteatergruppen Skapet Scenkonst; en ensemble bestående av dansare, skådespelare och sångare som arbetar med just devising för att skapa sina föreställningar. Sedan våren 2016 är jag inte längre en aktiv medlem men Skapet finns kvar. Du kan läsa mer om Skapet på www.skapet.se.

Just nu studerar jag Master i fördjupat skådespeleri på Högskolan för scen och musik i Göteborg. I mitt masterarbete tar jag ett steg tillbaka för att skärskåda mig själv och teaterbranchen. I ett fält med otrygga arbetsförhållanden, där ingen är bättre än sin senaste föreställning och där konst tvingas skapas i projektform upplever jag en tendens till fixering vid teaterns utövare istället för intresse och nyfikenhet inför dem som borde vara viktigast för teatermakare: publiken. För vem skapar vi teater? Vem tar del av den? Vem tilltalas? Vem bryr sig?
På HSMs hemsida kan du läsa mer om masterprogrammet, de andra studenternas och mitt projekt. Jag har även en blogg här på hemsidan – Masterbloggen – där jag skriver om mina studier och mitt arbete.

Tack för att du besöker min hemsida!
/Sanne