Om Sanne

Jag är utbildad på Teaterhögskolan East 15 Acting School i London och erhöll 2012 en BA (Hons) Physical Theatre därifrån –  som första svensk någonsin. Dessförinnan studerade jag dans och koreografi vid Gotlands Dansutbildningar. 

Min erfarenheter sträcker sig från mask- och dockteater på Londons fria scener till musik- och talteater. Från East 15 och åren i England har jag en spetskompetens inom devising; en metod för teaterskapande som utgår från skådespelarnas kreativitet. Jag är också sångerska.

Som dansare har jag främst tränat moder/nutida dans men även en del balett och jazz med speciell förkärlek för Mattoxtekniken. På senare år har även Lindy hop gjort entré i mitt liv.

År 2013 var jag med och grundade friteatergruppen Skapet Scenkonst; en ensemble bestående av dansare, skådespelare och sångare som arbetar med just devising för att skapa sina föreställningar. Sedan våren 2016 är jag inte längre en aktiv medlem men Skapet finns kvar. Du kan läsa mer om Skapet på www.skapet.se.

Våren 2018 avslutade jag mina studier på masterprogrammet i fördjupat skådespeleri på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Mitt arbete kom att heta ”Det handlar om tillit” och redovisades i form av en performance lecture och en reflekterande skriven del. Här kan du se en dokumentation av min performance lecture. Inom en snar framtid kommer även texten kunna läsas på Gupea.

Tack för att du besöker min hemsida!
/Sanne