September | 2018

Generalguvernören och jag – Göteborgs dramatiska teater

Generalguvernören och jag är rysk-israeliska Vera Berzaks sverigedebut som dramatiker och regissör. Sanne Skjervik spelar huvudrollen i denna meta-fantasi där en nutida judisk dramatiker möter nazistledaren Hans Frank i Nürnbergfängelset, 1945. Vad har de att säga varandra?

Gästspelar på Göteborgs dramatiska teater 13-29 september. Boka dina biljetter här!

generalguverno-ren_black

Vår | 2018

Sparvel – Junibacken

I vår spelar Sanne titelrollen i Sparvel på barnkulturhuset Junibacken i Stockholm. En pjäs baserad på Barbro Lindgrens självbiografiska boktrilogi i dramatisering och regi av Mikael Kallin.

28471524_10156207290247863_3644760013899038720_n

2 mars | 2018

Det handlar om tillit – en performance lecture

Det här är Sannes sceniska presentation av sitt masterarbete i fördjupat skådespeleri. Tillsammans med skådespelarna Jakob Granqvist och Ragnhild Lennblad visar hon utdrag ur arbetet med en föreställningen för sin hemstad Åmål och gruppens gemensamma träning. Devising, verbatimteater och fysisk träning för skådespelare är några av de huvudteman som tas upp.
Boka din biljett här!

det_handlar_om_tillit_sanne_skjervik_ragnhild_lennblad

Höst | 2017

Nasse hittar en stol – Teater Trampolin

En filosofisk, rolig familjeföreställning baserad på Sven Nordqvist barnboksklassiker.
I den här föreställningen spelar Sanne alla roller utom Nasse. Snabba byten i kulisserna och fullt ös på scenen!
På Teater Trampolins hemsida kan du läsa mer om Nasse hittar en stol och andra föreställningar.

Nasse_halv

Höst | 2017

Sagolikt!

Musikalisk berättarteater för barn och vuxna!
Två folksagor ur romsk och nordisk berättartradition berättas lekfullt av Sanne tillsammans med skådespelaren Ragnhild Lennblad och musikern Joan Pieró Aznar.
Läs mer om Sagolikt på Facebook.

sagolikt fb-profilbild liten

Sommar | 2016

Bröderna Lejonhjärta

Duvdrottningen Sofia, Körsbärsdalens ledare, strider tillsammans med de två bröderna Lejonhjärta mot den onde Tengil. Med årets storsatsning Bröderna Lejonhjärta börjar ett nytt kapitel på Astrid Lindgrens Värld. Parken där sagor blir verklighet har byggt upp såväl Körsbärsdalen med Ryttargården och Tulipagården som den enorma Törnrosdalen som alltjämt vaktas av Tengils män. Men Sofias duvor flyger fritt mellan dalarna, med bud om Stridens dag.

sofia3

Februari | 2016

Främlingsleguanen

Martina Montelius debutroman Främlingsleguanen dramatiseras för första gången av Sanne Skjervik och Ragnhild Lennblad. En första work in progress-visning av föreställningen kommer hållas i slutet av april på Teater Jaguar, Göteborg.

Läs mer om projektet på Främlingsleguanens hemsidan.

Stötta kickstarterkampanjen här.

framling1

Oktober | 2015

Din hand har gjort allt detta

Din hand har gjort allt detta rör sig i minnesluckorna runt fyra historiska kvinnor och deras konstnärskap. Med blandade berättarformer tas publiken på en resa in, ut och genom historien i en fartfylld, skarp och lätt euforisk scenupplevelse i kreativitetens tecken! För regi står Sanne Skjervik.

Din hand har gjort allt detta

Juli | 2015

Astrid Lindgrens värld

Sommaren 2015 ser vi Sanne i rollen som Junibackens Alva på Astrid lindgrens värld i Vimmerby. Besökare i parken får bland annat följa när Alva blev bjuden till dans av sotaren på borgmästarinnans höstbal.

Junibacken-8

Maj | 2015

Till Rydal

Publiksuccén Till Rydal äger rum bland maskinerna på Rydals museum. Tillsammans med frigruppen Skapet tar Sanne med publiken på en spännande resa i dåtid och nutid, bland maskiner och människor i det lilla fabrikssamhället och i den stora världen.

till rydal webb fru ek